Vlaamse Meesters

De expo ‘De wereld van Bruegel’ kadert in het project ‘Vlaamse Meesters’. Een initiatief waarbij Toerisme Vlaanderen een hele reeks activiteiten en evenementen  organiseert en ondersteunt van 2018 tot 2020, om bezoekers van over de hele wereld naar Vlaanderen te brengen. Toerisme Vlaanderen investeerde dan ook bijna 2 miljoen euro in ‘De wereld van Bruegel’, waarmee Bokrijk één van de hefboomprojecten is die de erfenis van de Vlaamse Meesters Rubens, Bruegel en Van Eyck in Vlaanderen zal doen opleven.

Vlaanderen is de bakermat van heel wat Europese kunst en cultuur. Al sinds de Middeleeuwen dwingen de Vlaamse Meesters internationaal bewondering af met hun vakmanschap, creativiteit en technische innovaties. Het driejarige project biedt daarom heel wat unieke kansen om de internationale bekendheid en reputatie van onze 'Vlaamse Meesters' toeristisch te verzilveren. Hierbij wordt sectoroverschrijdend te werk gegaan waarbij traditionele toeristische spelers en culturele experten samen met private partners in contact gebracht worden. Deze samenwerkingsverbanden en talrijke initiatieven zullen op hun beurt dan ook tal van extra toeristen uit binnen- en buitenland op de been brengen en een ‘boost’ geven aan de toeristische sector in Vlaanderen én Limburg.

De insteek is eenvoudig. Veel werken van deze Vlaamse Meesters kunnen over de hele wereld bewonderd worden, maar de ervaring is ongetwijfeld veel authentieker en indrukwekkender als men ze in Vlaanderen zelf ziet, waar de kunstwerken tot leven kwamen. Vlaanderen investeerde daarom aanzienlijk in toeristische infrastructuur en cultuur zoals o.a. in Bokrijk met de expo ‘De wereld van Bruegel’, zodat bezoekers een fantastische belevenis te wachten staat.

Een overzicht van andere ‘Vlaamse Meesters’ initiatieven.