De smaak van Bruegel
De Bruegelgerechten in de horecazaken in het Openluchtmuseum zijn geïnspireerd op bijzondere ingrediënten uit de 16e-eeuwse volkskeuken uit de tijd van deze Vlaamse Meester. Zo proeft men onder meer van Ei in ’t groen, gersterisotto, Kleyn Bier of zuurdesemwafels. Ze zijn ontwikkeld op basis van historisch onderzoek naar de toenmalige culinaire gewoontes. Ingrediënten zoals gerst, masteluin, zuurdesem en inheemse groenten vormden de basis voor de dagdagelijkse kost van de gewone man, die Bruegel vaak al etend en drinkend afbeeldde. Meer weten over de recepten klik hier.
Maak ook kennis met Wildeman, het nieuwe bier van Bokrijk. Dit donker bier (9%) is in opdracht van Bokrijk en op basis van historische smaakbepalende tradities bedacht en gebrouwen door Brouwerij Boon uit Lembeek. Te koop in de horecazaken en in de museumshop.
Copyright foto Kris Jacobs