Voor wie?

Met VAKlab richt Bokrijk zich naar vakmensen en ondernemers die de drive hebben om een stapje verder te gaan in hun kennis en kunnen. Van studenten en starters tot ervaren vakmensen en doorwinterde ondernemers, ze maken deel uit van het doelpubliek van de activiteiten van VAKlab. Het biedt ondersteuning aan iedereen die een vakmanschap beheerst en hieruit een professionele activiteit wil opstarten of in hun huidige onderneming verder wil groeien.

VAKlab benadert vakmanschap als een combinatie van doorgedreven vakkennis en het vermogen om deze kennis al doende in een kwalitatief product om te zetten. Vakmanschap is het unieke samengaan van hoofd en handen, op een combinatie van fysieke arbeid en verbeeldingskracht. Een vakmanschap zit, voor VAKlab, bijgevolg op het snijvlak van traditie en innovatie en streeft hierbij naar kwaliteit eerder dan kwantiteit.

VAKlab wil daarom vakmensen aanspreken om hen enerzijds te motiveren, te inspireren en te sensibiliseren. Hetzij om vaktechnische kwaliteiten te verbeteren maar ook om ondernemerschapscompetenties op te pikken of aan te scherpen. Daarnaast stimuleert het vakmensen tot onderlinge samenwerkingen. Dit met het oog op het realiseren van kruisbestuivingen tussen verschillende vakmanschappen en het opzetten van innovatieve projecten.

Ook bestaande bedrijven, die vakmanschap hoog in het vaandel dragen, kunnen terecht bij VAKlab. Daarbij wordt in eerste instantie gezocht naar een match tussen vraag en aanbod rond de gewenste expertise en kennis.  Bedrijven en vakmensen gericht laten samenwerken rond elkaars competenties creëert immers een wisselwerking met als resultaat een meerwaarde voor beide partijen en op lange termijn, de maakeconomie in zijn geheel.