Jong keukengeweld

In september werd in Bokrijk het startschot gegeven van de 9e editie van Jong Keukengeweld, een initiatief van Toerisme Vlaanderen. 56 jonge topchefs jonger dan 35, elk met een passie voor lokale producten en Vlaamse gastronomie zetten Vlaanderen en Brussel nóg meer op de kaart als gastronomische bestemming.

56 jonge topchefs, onder wie 13 nieuwkomers werden door een vakjury geselecteerd om Vlaanderen te vertegenwoordigen op gastronomisch gebied. Toerisme Vlaanderen zal hen meenemen op buitenlandse missies of buitenlandse journalisten en andere reisprofessionals de weg wijzen naar hun restaurant in Vlaanderen.

Jong Keukengeweld heeft ook een opvallend binnenlands luik. Jonge Vlamingen krijgen de kans om voor een zacht prijsje te genieten van een driegangenmenu van topkwaliteit. Net als vorige edities zijn er 2 campagneperiodes van telkens 4 weken. De eerste vond plaats in oktober 2017 waarbij reeds 19.434 Vlamingen aan tafel aanschoven bij de 56 topchefs, dit waren er 5.000 meer dan in oktober vorig jaar. De volgende campagneperiode is in maart 2018. Reserveren doe je via www.jongkeukengeweld.be.