Het einde van het jaar nadert… Hét ideale moment om even te vertragen en tijd door te brengen met familie, vrienden en collega’s. Ook in de winterperiode stellen wij ons park met waardevol erfgoed voor je open. 

In dit Bulletin staan we stil bij enkele hoogtepunten van het afgelopen jaar én kijken we vooruit naar wat nog komen gaat. Zo is op dit moment ons jaarlijks evenement ‘Winteravonden’ weer in volle voorbereiding.  Vanaf 26 december ben je van harte welkom op dit sfeervolle winterse gebeuren!

2019 kende voor Bokrijk een sterke start: BKRK ‘bokrijk brandmerkt’ werd bekroond met de Vlaamse cultuurprijs ‘Ultima voor cultureel ondernemerschap’. De jury loofde de toekomstgerichte visie van Bokrijk die een hele nieuwe dynamiek geeft aan ons cultureel erfgoed. Begin april openden we de internationale expo ‘De wereld van Bruegel’ in samenwerking met Toerisme Vlaanderen.  De expo werd dit jaar zo gesmaakt dat Bokrijk er in 2020 nog een vervolg aan knoopt. Ook de restauratiecampagne ‘120 tegen 2021 zit op kruissnelheid. Met de restauratie van de Pastorij uit Schriek is ondertussen het 43e gebouw aan de beurt.  Dit najaar mocht VAKlab, het expertisecentrum voor vakmanschap en ondernemerschap gevestigd in het kasteel van Bokrijk, de 5e BKRK-Award uitreiken. Deze wedstrijd rond duurzame, creatieve en innovatieve producten en ideeën stond dit keer helemaal in het teken van textiel. Uit maar liefst 55 kwaliteitsvolle inzendingen vanuit heel Vlaanderen pikte de jury ontwerpstudio ‘Les Monseigneurs’ eruit als winnaar.  En op een zucht van het eindejaar kregen we het goede nieuws dat Bokrijk genomineerd werd voor de ‘European Museum of the Year Award’, die in april 2020 wordt uitgereikt in Wales.

We hopen om ook in het nieuwe jaar samen met al onze partners verder te bouwen aan het verhaal van Bokrijk. We danken je alvast voor de aangename  samenwerking. Mogen we je een fijne en ontspannen eindejaarsperiode toewensen en veel inspirerende momenten in 2020. 

Liesbeth Kees, directeur - Igor Philtjens,  voorzitter