Winnaar: Les Monseigneurs

Victor Verhelst en Thomas Renwart, samen ontwerpstudio Les Monseigneurs, zijn door de jury en het publiek verkozen tot winnaar van de vijfde BKRK-award.

 

Victor Verhelst en Thomas Renwart laten zich inspireren door de natuur en zijn vanuit hun verschillende achtergronden samen op onderzoek gegaan naar hoe ze hun grafische tuin kunnen vertalen in textiel. In die zoektocht mixen ze moeiteloos oude ambachten met nieuwe technieken. Mensen gaan kleiner en bewuster wonen waardoor een tuin vaak ontbreekt. Via hun wandtapijten proberen Victor en Thomas op een speelse manier de mensen dichter bij de natuur te brengen. Les Monseigneurs is een circulair ontwerpbureau dat overloopt van de vakkennis. In hun wandtapijten en doeken verwerken ze, van de eerste tot de laatste inslag, de restgarens en overstock van bedrijven en textielwerkplaatsen.

De jury was aangenaam verrast door de inzending van Les Monseigneurs. Ze hebben een duidelijke visie, een open geest, een mooi verhaal en veel passie, dit alles samen kan perfect zorgen voor een mooi marktverhaal. De inzending is bovendien schaalbaar, wat ook een belangrijke eigenschap is voor het commercialiseren. Victor en Thomas gebruiken een fantastische beeldentaal, hebben een goed gevoel voor kleuren en hun hele verhaal klopt.