Zomerfestival

Na een succesvolle eerste editie van  het ‘Zomerfestival’, kunnen bezoekers in juli en augustus opnieuw terecht in Bokrijk voor een goedgevuld en gevarieerd aanbod en dit zeven dagen op zeven. Het Openluchtmuseum van de bedrijvigheid en je (her)ontdekt waar het in Bokrijk echt om draait.

Zo komt vakmanschap uit verleden, heden en toekomst de komende weken uitgebreid in beeld. Wekelijks krijgen bezoekers meer dan 50 vakmensen aan het werk te zien, zoals de herder, pottenbakker, lederbewerker of de molenaars. In het Pop-Up Atelier valt er elke dag een vorm van hedendaags vakmanschap te bewonderen met als toppers Sep Verboom, Esmé Hofman en Studio Unfold. Bokrijk verwelkomt ook het jong talent van PXLMAD en Luca School of Arts.

Zelf aan de slag gaan kan tijdens het uitgebreide aanbod van ateliers. Geïnteresseerden kunnen een workshop smeden volgen i.s.m. Ijzer en Vuur (elke zondag) of een eigen lippenbalsem maken in het zomeratelier kruiden (elke dinsdag). Op 29 en 30 juni wordt er geëxperimenteerd met natuurlijke jutevezels en een plantaardige broche of sleutelhanger gemaakt in het Hey Jute naaldvilt-atelier onder begeleiding van Alexander Marinus. Op 2, 3 en 4 augustus staat er zeefdrukken van het atelier Gezeever op het programma: breng een lichtgekleurd T-shirt, keukenhanddoek of ander stuk textiel mee en tover het om tot een uniek en handbedrukt exemplaar!

Met de nieuwe expo BKRK Bier in museumbrouwerij het Paenhuys zet Bokrijk het vakmanschap van het BIER BROUWEN in de kijker. 6 keer per jaar wordt er effectief bier gebrouwen, zo ook op zondag 25 augustus. Hier beleven bezoekers de indrukwekkende reconstructie van het historisch brouwproces in open ketels. Het resultaat kan je achteraf ook proeven en op die manier ervaren hoe bier in de 19e eeuw vermoedelijk smaakte.

Deze zomer worden ook de restauraties extra in de kijker gezet. Elke zaterdag en zondag kunnen geïnteresseerden met een gids op stap tijdens een interactieve en leerrijke wandeling langs de historische gebouwen in restauratie en de reeds voltooide realisaties in kader van het restauratietraject ‘120 tegen 2021’. Elke vrijdag kan je mee op ronde met de Boer van Bokrijk of ga op pad met de herboriste op een kruidenwandeling doorheen het museum (woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag).  Tot slot staat elke woensdagnamiddag een yoga-sessie op het programma voor het hele gezin.